Adventní čas nastává...

První sníh v parčíku "pod akáty"

1. prosincové ráno - probudili jsme se do bílého dne. Všechno bylo čisté a klidné, utišil se i včerejší silný vítr. Jakoby i příroda symbolicky tušila, že začíná krásné období klidu, ztišení, těšení se na slavení vánoc.   
Na faře jsme měli dopoledne adventní povídání, letos prvně takhle brzo, většinou jsme se sešli až v průběhu adventu. A přišlo mi to takhle lepší, myšlenky dnes načerpané nás mohou provázet po celé vlastně jen tři týdny.
Neodpustil jsem si zaběhnout za faru do parčíku pod akátem, který tady společnými silami budujeme v hájku za bývalým hřbitovem. Kéž by sněhu bylo v zimě dost, aby rostlinky netrpěly holomrazem.
Musím se pochlubit i adventním kalendářem, který mě po ránu čekal v zimní zahradě. Když jsem jeho fotku dal na FB, měl jsem tam hned komentář od kamaráda, abych si dal pozor a neměl Vánoce už na Mikuláše :) .
přeji Vám všem klidný advent
Pavel 

Komentáře

  1. Prosinec začal, jak se na zimní měsíc sluší - v bílém. Škoda, že do toho bílého pocukrování napršelo, ale třeba se za pár dnů zas sníh objeví. Adventní kalendář pobavil.
    Přeju krásný Advent i tobě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, bohužel i u nás je zase teplo - ale aspoň spadla nějaká voda
      Pavel

      Vymazat
  2. Ale to je krásný adventní kalendář :-D k adventu patří takové to vnitřní zklidnění, kterého se, zvlášť po náročném dni, pak večer u skleničky piva lépe dosahuje...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky