Ahoj,my děláme z dýni jen kompot protože ho milujeme!!!Píšu však hlavně kvůli krbovému atd.topení.Tady je adresa www.nejenkrby.cz Jsou to fakt odborníci za dobrou cenu!Daja
Sladko-kyselé dýně 1,5kg dýně, 6 česnekových stroužků, 3sušené feferonky, jednu lžičku pepřových kuliček, 1/2l vinného octa a půl kila cukru Dýně se oloupe a ta semena a to měkké uvnitř se vyhodí. Pak se to dýňové maso nakrájí na asi 1,5cm velké kousky. Česnek se očistí a s těmi feferonkami v octu krátce uvařit. Pak se to nalije na tu dýni a nechá jeden den stát. Pak se tam přidá cukr a nechá tak dlouho vařit až ta dýně je ( německy se tomu říká glasig) to znamená skleněné, je to pak jako průsvitné. Musí ale ještě být docela tvrdý. Ještě žhavé se vším do sklenic a dobře zavřít. Drží se to vlastně dlouho, když se to předtím nesní. Ten druhý rezept je`stè po`slu Ahoj Eva
Díky, určitě to vyzkoušíme, protože letos se dýně urodily. Včera byla k večeři dýňová omáčka. Nastrouhaná dýně se povaří ve vodě s trochou octa a cukru, v mírně sladkokyselé. když dýně začnou měknout, přidá se jíška, zásmažka. jakmile jsou měkké, tak se to odstaví a zamíchá se zakysaná smetana. Podle chuti osolit, my používáme sůl s bylinkami, už kupujeme hotovou směs, myslím že to dělá firma druid, ta nám chutná nejvíc. A podáváme to s vařenýma bramborama
Ahoj,my děláme z dýni jen kompot protože ho milujeme!!!Píšu však hlavně kvůli krbovému atd.topení.Tady je adresa www.nejenkrby.cz Jsou to fakt odborníci za dobrou cenu!Daja
OdpovědětVymazatTy stranky jsou dobry. Diky
VymazatJá bych mèla rezept naplívku a sladkokyselé-ostré. Dej vèdèt, musím to p`relo`zit.
OdpovědětVymazatEva
Ahoj. Napis to jednoduchou nemcinou a my ten preklad zvladnem. Diky.
OdpovědětVymazatSladko-kyselé dýně
OdpovědětVymazat1,5kg dýně, 6 česnekových stroužků, 3sušené feferonky, jednu lžičku pepřových kuliček, 1/2l vinného octa a půl kila cukru
Dýně se oloupe a ta semena a to měkké uvnitř se vyhodí. Pak se to dýňové maso nakrájí na asi 1,5cm velké kousky.
Česnek se očistí a s těmi feferonkami v octu krátce uvařit. Pak se to nalije na tu dýni a nechá jeden den stát.
Pak se tam přidá cukr a nechá tak dlouho vařit až ta dýně je ( německy se tomu říká glasig) to znamená skleněné, je to pak jako průsvitné. Musí ale ještě být docela tvrdý.
Ještě žhavé se vším do sklenic a dobře zavřít.
Drží se to vlastně dlouho, když se to předtím nesní.
Ten druhý rezept je`stè po`slu
Ahoj Eva
Díky, určitě to vyzkoušíme, protože letos se dýně urodily. Včera byla k večeři dýňová omáčka. Nastrouhaná dýně se povaří ve vodě s trochou octa a cukru, v mírně sladkokyselé. když dýně začnou měknout, přidá se jíška, zásmažka. jakmile jsou měkké, tak se to odstaví a zamíchá se zakysaná smetana. Podle chuti osolit, my používáme sůl s bylinkami, už kupujeme hotovou směs, myslím že to dělá firma druid, ta nám chutná nejvíc. A podáváme to s vařenýma bramborama
OdpovědětVymazat