masopustní večeře
koblížky se švestkovou čokoládou
 - recept jsme našli na toprecepty.cz :
suroviny: 1,20 kg vypeckovaných švestek, 100 g kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 kg cukru, rum.
Švestky nejprve vypeckujeme a pak je pomeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme na jemnou kaši. Smícháme švestky s cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem- necháme 24 hod. v chladnu proležet - to jsme ani nedělali. Poté promícháme a dáme vařit, vaříme 20-25 min. Ještě vařící plníme do malých zavařovacích skleniček, navrch každé dáme 1 lžičku rumu, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako u marmelády.
koblihy byly za chvíli pryč, sotva se stihly vyfotit
a zítra máme půst - popeleční středa...

Komentáře

Oblíbené příspěvky