Veřejná zeleň

Zeleň na malém městě :-)

Dnes vám ukážu přerod části jedné ulice u nás. První snímek ukazuje původní stav, keřík zlatice a ne zrovna výstavní trávník, rozježděný od občas parkujících aut. 
V rámci rekonstrukce komunikace jsme chtěli plochu osázet keříky, pro zatraktivnění a pro zamezení parkování. Jelikož zlatice má zajímavý kmen propletený z několika prutů, neničili jsme ji, ale přestěhovali jsme jí bagrem do jiné ulice, a i když jsou nesnesitelná vedra, díky péči a zalévání to přežila.
nový záhon jsem navrhnul z mochen - Potentilla fruticosa - dvou barev, red ice a gold star -  žluté a oranžovo červené.  Jednak jsou to barvy vlajky města, jednak je vedle hasičská zbrojnice.
na menším záhoně o kousek dál bude žlutá mochna doplněná fialovou komulí Buddleja davidii. V létě úžasně kvete a láká hmyz.
V rámci vlastní realizace jsem se dozvěděl, že je to pěkná blbost, že tam bude plno psích hovínek, že kůra bude stále v silnici a v zimě to všechno zničí sníh, co sjede ze sousední střechy...
a tak to v životě chodí.
Pozitivních ohlasů bylo víc!
Hezký víkend. Pavel

Komentáře

  1. Hlavně se nevzdávat.Nejvíc křičí ti, co nikdy pro nikoho nic pro potěšení neudělali.Ti tohle nikdy nepochopí...
    Vydržte Pavle 😉

    OdpovědětVymazat
  2. Bude to pěkné. A ten motýli keř krasne voní. Někteří lidé by nejraději všechno vykácení a vybetonovali. Zrovna vedu soukromý boj se sousedy, kteří označili náš živý plot za nálet :-)

    OdpovědětVymazat
  3. jo, vydržte, čím víc zeleně, tím víc vody zůstává v krajině, ze zpevněné plochy všechno odteče. držím palce taky, Pavel

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Pavle, nenech se odradit hloupými a línými kecálky! Držím pěsti! Jsi dobrej :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pavle jednoznačně ti posílám "lajk" :o) Moc pěkné a až to povyroste, prostě nádhera.
    Vizionáři někdy nebývají hned na začátku pochopeni všemi, ale důležité je vydržet a jít si za svým. Tleskám
    K.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky