přichází podzim

první říjnový den se mezi lesy přihlásil jinovatkou. I když byla jen na střechách - teploměr, který má čidlo na fasádě ukazoval 2,5 stupně nad nulou. A asi moc nekecal, protože přežily cukety i divoká rajčata, která nám rostou na několika místech po zahradě.
a stejná střecha dnes ráno - to bylo naopak teplo skoro jako v létě - jen s tím rozdílem, že když jsem fotil tenhle obrázek, bylo asi půl osmé, v létě by bylo něco před čtvrtou ranní :-)
všudypřítomné vosy, zatím jim zima nevadí, i když je fakt, že jsou po ránu už pomalejší a nechají se i vyfotit
zato kočky už pomalu odmítají chodit večer ven a nedají se nalákat ani na otevřenou konzervu. Když je pak vynáším za dveře do zahrady, tak jejich výraz jasně dává najevo, co si o mně myslí...
Aloe vera - přes léto byly květináče venku ve stínu pod jabloní v rohu zahrady a rostlinky se nějak namnožily a rozrostly. Rozsadili jsme je a jestli máte někdo zájem, jsou k dispozici, napište
V neděli silně foukalo, teda nejen v neděli, i dnes - ale draka jsme pouštěli v neděli. A byl problém ho v rukou udržet. Byl divoký a chtěl svobodu, volnost - ostatně, kdo by  nechtěl, že?

obírám rakytník - mám při tom oranžové ruce a zastříkané triko. Bude z něj šťáva, možná i marmeláda, a všechno samé zdraví :-)
dnes ráno jsem měl čas i na koloběh v lese...
a potom i na zchlazení a omytí potu v bazénku, ještě než půjdu do práce...
kdo mě zná, ničemu se nediví :-)
psí víno, přísavník, chytá podzimní barvu, příroda rozehrává karneval
takhle nějak vypadal jeden z květináčů s aloe...
a jak je to s podzimem u Vás, pochlubte se...
mějte se, Pavel

 

Komentáře

  1. Pavle, parádní aloe, dařilo se jí venku.....já už taky nastěhovala po letnění bouganvilee domů, tak čekám velký opad listů, a by mohly zase zjara narašit. Vosy lítají stále, ale pod střechu se nám nastěhovaly sršně, tak včera jsme pozvali pána co jim zatrhl tipec, ohrožovali nás na balkoně. nejmenší měla 3,5 cm. Přeji krásné podzimní dny v zahradě i barevné přírodě. Z Jizerek zdraví Olina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sršňáci se na zahradě taky objevují, ale kde mají hnízdo jsme ještě neobjevili. Ještě jsem zapomněl napsat o ježcích, ti zatím chodí na kočičí žrádlo vcelku pravidelně.
      Pavel

      Vymazat
  2. Krásné podzimní záběry, skvělý drak! Ano ano, podzimní karneval barev!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drak je úžasný, ocas má dlouhý cca 15 metrů, na nebi je impozantní

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky