Poprvé pečeme maso
Odhrabali jsme včerejší sníh od kůlny a roztopili jsme v peci. Nedávno měli v LIDLu laserový teploměr, konečně můžeme začít péct trošku podle návodů od dalších bláznů do venkovního pečení v pecích z hlíny, konečně známé teplotu pečení.
Zkusili jsme vepřové kostky, spolu s čerstvou mrkví, celerem a cibulí a s jednou mraženou mexickou směsí. Pec se roztápěla asi hodinu na teplotu 300 stupňů. V uzavřeném pekáči se peklo jeden a půl hodiny. Pec byla celou dobu uzavřená, první kontrola byla až po těch 90 minutách. Jídlo bylo hotové. Teplota v peci byla 120 stupňů na podlaze a 150 na klenbě.
A výsledek? Těšíme se na další zátop!
Pěkný zbytek neděle, Pavel
Hmmm..... voní to až sem!
OdpovědětVymazatpovedlo se, nikdo se "neofrňoval" :)
VymazatNa zahřátí...
OdpovědětVymazatCo bude jako další chod?
ted se chceme zdokonalit v pečení chleba, zatím se nám nedaří vlastní kvásek. Většinou nám nevydrří déle než třeba 2-3 týdny...
OdpovědětVymazatTo musela být dobrota a suprový zážitek !!
OdpovědětVymazatPřesně jak píšeš, je to jídlo s příběhem, s přidanou hodnotou. Baví tě proces jeho tvoření.
VymazatHmmmm, vypadá to lákavě!
OdpovědětVymazatStále se učíme. Je to návykové. Pavel
VymazatSuper pec, to je na pizzu či chléb a nebo funguje i jako gril? Tu jste si stavěli sami?
OdpovědětVymazatPřeji prima další pečení. D.
Stavěli jsme ji sami, upeče chleba, pizzu, tohle byla první zkouška masa, měla by zvládnout i kuře nebo mladou kačenu, ale to jsme zatím nezkoušeli
VymazatTo musela být dobrota. Paráda.
OdpovědětVymazatByla!! Pec je úžasná. Pavel
VymazatJů, jídlo "z ohně" chutná! Pec jste stavěli svépomocí?
OdpovědětVymazatAno, byli jsme na jednodenním kurzu, a pak jsme se do toho a odhodláním pustili. A povedlo se. Pavel
VymazatTak to je krásný výsledek..jste kabrňáci!
VymazatMňam :-))) jen tak dál :-))
OdpovědětVymazat