Poprvé pečeme maso

Odhrabali jsme včerejší sníh od kůlny a roztopili jsme v peci. Nedávno měli v LIDLu laserový teploměr, konečně můžeme začít péct trošku podle návodů od dalších bláznů do venkovního pečení v pecích z hlíny, konečně známé teplotu pečení.


Zkusili jsme vepřové kostky, spolu s čerstvou mrkví, celerem a cibulí a s jednou mraženou mexickou směsí. Pec se roztápěla asi hodinu na teplotu 300 stupňů. V uzavřeném pekáči se peklo jeden a půl hodiny. Pec byla celou dobu uzavřená, první kontrola byla až po těch 90 minutách. Jídlo bylo hotové. Teplota v peci byla 120 stupňů na podlaze a 150 na klenbě.
A výsledek? Těšíme se na další zátop! 
Pěkný zbytek neděle, Pavel

Komentáře

  1. Na zahřátí...
    Co bude jako další chod?

    OdpovědětVymazat
  2. ted se chceme zdokonalit v pečení chleba, zatím se nám nedaří vlastní kvásek. Většinou nám nevydrří déle než třeba 2-3 týdny...

    OdpovědětVymazat
  3. To musela být dobrota a suprový zážitek !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak píšeš, je to jídlo s příběhem, s přidanou hodnotou. Baví tě proces jeho tvoření.

      Vymazat
  4. Super pec, to je na pizzu či chléb a nebo funguje i jako gril? Tu jste si stavěli sami?
    Přeji prima další pečení. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stavěli jsme ji sami, upeče chleba, pizzu, tohle byla první zkouška masa, měla by zvládnout i kuře nebo mladou kačenu, ale to jsme zatím nezkoušeli

      Vymazat
  5. To musela být dobrota. Paráda.

    OdpovědětVymazat
  6. Jů, jídlo "z ohně" chutná! Pec jste stavěli svépomocí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, byli jsme na jednodenním kurzu, a pak jsme se do toho a odhodláním pustili. A povedlo se. Pavel

      Vymazat
    2. Tak to je krásný výsledek..jste kabrňáci!

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky