jarní pesto
Asi každý zahradník někdy zkoušel bojovat s Bršlicí kozí nohou. I pro mně to byla dlouhé roky jarní můra. Rostla všude a nemohli jsem se jí zbavit. Když jsme nad naší zahradou začali víc přemýšlet, když jsme se prvně setkali s přírodními zahradami, na Bršlici jsme pomalu měnili pohled. Dnes je pro nás jarní bylinkou plnou vitamínů a energie probouzející se přírody. Dá se přidávat do jogurtu, do jarních salátů. A taky se z ní dá připravit výborné pesto. Čerstvé mladé listy Bršlice dáme do mixéru s olivovým olejem, nastrouhaným parmazánem, několika stroužky česneku a opraženými semínky slunečnice. Letos jsme to zkoušeli prvně a chuť hodně překvapila.
Jahody urychlené ve skleníku už nejen kvetou, ale i trochu plodí.
Opatrujte se :-)
Pavel
Pavle, i u nás je bršlice noční můra.....prolézá od sousedů a je jak chobotnice. A mám pocit, že čím víc ji pleju, tím víc roste. Zatím nemám odvahu ji konzumovat, ale možná kdybych smíchala s medvědím česnekem kterému se u nás taky daří...... díky za tip. Přeji krásné zahradnické dny - dnes tedy shora zalili a slimáci vystartovali, tak jdu likvidovat....z Jizerek zdraví Olina
OdpovědětVymazatO slimácích ani nemluv, denně jich je cca 50, to je boj, který nejde vyhrát :-(
VymazatMěj se, Pavel