jarní pesto

Asi každý zahradník někdy zkoušel bojovat s Bršlicí kozí nohou. I pro mně to byla dlouhé roky jarní můra.  Rostla všude a nemohli jsem se jí zbavit. Když jsme nad naší zahradou začali víc přemýšlet, když jsme se prvně setkali s přírodními zahradami, na Bršlici jsme pomalu měnili pohled. Dnes je pro nás jarní bylinkou plnou vitamínů a energie probouzející se přírody.  Dá se přidávat do jogurtu, do jarních salátů.  A taky se z ní dá připravit výborné pesto. Čerstvé mladé listy Bršlice dáme do mixéru s olivovým olejem, nastrouhaným parmazánem, několika stroužky česneku a opraženými semínky slunečnice. Letos jsme to zkoušeli prvně a chuť hodně překvapila.  
Jahody urychlené ve skleníku už nejen kvetou, ale i trochu plodí.
Na zahradě je co zobnout.  
Několik slunečních dní už přineslo i línou skoro letní pohodu. 
Opatrujte se :-)
Pavel

Komentáře

  1. Pavle, i u nás je bršlice noční můra.....prolézá od sousedů a je jak chobotnice. A mám pocit, že čím víc ji pleju, tím víc roste. Zatím nemám odvahu ji konzumovat, ale možná kdybych smíchala s medvědím česnekem kterému se u nás taky daří...... díky za tip. Přeji krásné zahradnické dny - dnes tedy shora zalili a slimáci vystartovali, tak jdu likvidovat....z Jizerek zdraví Olina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O slimácích ani nemluv, denně jich je cca 50, to je boj, který nejde vyhrát :-(
      Měj se, Pavel

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky