orlíčky, květina Máje

Orlíčky u nás obsadily každý volný kout zahrady. Jsou plné života.  Chtějí volnost. Sami se rozhodnou kde vykvetou.... Nemají rády striktně uspořádané zahrady, řád.... proto je miluji
Jedno z našich březnových koťátek, říkáme jí fantom




Komentáře

  1. U nás zatím poupata.... Fantom je krásný. Přeji prima dny na zahradě i doma.. Olina z Jizerek

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Pavle, jako malá jsem chodívala na babiččině zahradě koukat, jak orlíčky vyrůstají. Jsou to takové ztepilé květiny, mně se nejvíc líbily ještě před rozkvětem, s připravenými plnými poupaty. Děkuji, připomněl jsi mi dětství. A Fantom s Tebou zahradničí? Měj se dobře, I va

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Orlíčky postupně obsadily snad každý kout zahrady. Tím jak je díky růstu stromů a keřů skoro všude občasný stín, daří se jim čím dál víc. Když se zahrada zakládala na holé pláni, kde soudruzi z JZD dlouhé roky stříkali chemii, kde nebyl kousek stínu... nechtělo tady růst a kvést nic.

      Vymazat
  3. Orlíčky mám moc ráda právě pro jejich nespoutanost a krásu. Když se člověk zadívá na ten květ, tak je to takový malý zázrak přírody .. a co není vlastně. Líbí se mi každé jaro překvapení, jaké nové místo si zase obsadily. Je to zajímavé pozorovat. Zásadně je všude nechám, akorát včera jsem vykopala tři trsy ... obsadily pěkný letitý řádek kamzičníku. Taky se mezi kamzičníky usadil trs velkých červených máků. To jsou taky nespoutané kytky, ale tak krásné. Zrovna začínají kvést.. a když ten velký letitý trs (25 poupat) vykvete, to je nádhera. Kvetení netrvá dlouho, ale je to paráda veliká. Přeji krásné dny Pavle. Jarka Čičinka je kouzelná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi v zahradě naladěná na stejnou notu 😉. Příroda nejlíp ví, co má kde růst a kvést. Měj se, Pavel

      Vymazat
  4. Orlíčků, pomněnek, konvalinek, modřenců a pivoněk mám plnou zahrádku a nechávám jim tak velkou svobodu, že v podstatě vyplňují každý volný i nevolný kousek zeminy. Abych to nesváděla jen na ně - u pomněnek je to hlavně tím, že na zahrádku u chalupy se nedostanu tak často a tudíž většina těchto květinek a plevel nemají strach, že bych je nějak výrazně omezila. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snažím se v zahradě nechat rostliny žít aspoň trochu svým životem... mám pak míň práce s pletím... :-) ale to víš že jim do toho kecám:-)

      Vymazat
  5. Orlíčky jsou naprosto nádherné. U nás se jim asi nelíbí, protože tu po nich není ani stopy. Přitom je to prý skoro až plevel.
    A kotě je k zulíbání.
    Posílám pozdravy,
    Martina

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky