Počet zobrazení stránky

sobota 25. srpna 2012

Začíná doba sklizně
nemáte někdo zajímavé recepty
co s dýněmi?
u nás chutnají sušené
nakrájejí se na kosty, jeden den se máčejí v kyselém nálevu
pak jeden den ve sladkém
a potom dva dni hučí v kuchyni sušička ovoce
provoní celý domek....

6 komentářů:

  1. Ahoj,my děláme z dýni jen kompot protože ho milujeme!!!Píšu však hlavně kvůli krbovému atd.topení.Tady je adresa www.nejenkrby.cz Jsou to fakt odborníci za dobrou cenu!Daja

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych mèla rezept naplívku a sladkokyselé-ostré. Dej vèdèt, musím to p`relo`zit.
    Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj. Napis to jednoduchou nemcinou a my ten preklad zvladnem. Diky.

    OdpovědětVymazat
  4. Sladko-kyselé dýně
    1,5kg dýně, 6 česnekových stroužků, 3sušené feferonky, jednu lžičku pepřových kuliček, 1/2l vinného octa a půl kila cukru
    Dýně se oloupe a ta semena a to měkké uvnitř se vyhodí. Pak se to dýňové maso nakrájí na asi 1,5cm velké kousky.
    Česnek se očistí a s těmi feferonkami v octu krátce uvařit. Pak se to nalije na tu dýni a nechá jeden den stát.
    Pak se tam přidá cukr a nechá tak dlouho vařit až ta dýně je ( německy se tomu říká glasig) to znamená skleněné, je to pak jako průsvitné. Musí ale ještě být docela tvrdý.
    Ještě žhavé se vším do sklenic a dobře zavřít.
    Drží se to vlastně dlouho, když se to předtím nesní.
    Ten druhý rezept je`stè po`slu
    Ahoj Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Díky, určitě to vyzkoušíme, protože letos se dýně urodily. Včera byla k večeři dýňová omáčka. Nastrouhaná dýně se povaří ve vodě s trochou octa a cukru, v mírně sladkokyselé. když dýně začnou měknout, přidá se jíška, zásmažka. jakmile jsou měkké, tak se to odstaví a zamíchá se zakysaná smetana. Podle chuti osolit, my používáme sůl s bylinkami, už kupujeme hotovou směs, myslím že to dělá firma druid, ta nám chutná nejvíc. A podáváme to s vařenýma bramborama

    OdpovědětVymazat

Budeme rádi za každý Váš komentář