střípky z jedné soboty..
Po delší době celý víkend snad doma, žádný výlet, žádné školení a přednášky, žádná akce. Ráno se krásně vstávalo s pocitem, že je potřeba udělat doma a kolem domu spoustu věcí, ale že nic nemá termín a když se to neudělá, nebude to vadit. A tak i  když byla sobota, vzbudil jsem se už před sedmou. Výborná snídaně a hurá na zahradu. 
 několik fotek sněženek a jedné bledulky co nám vykvetla
 květinová miska před domem
 a první ředkvička, co vystrčila lístky, jsou ve skleníku pod bílou textilií asi deset dní, spolu se špenátem, a dnes jsem přidával prvních deset salátů, tak snad už nezmrznou.
 Pro někoho otravná nutnost, pro někoho příjemná relaxace. patřím k té druhé skupině, motorová pilka je pro mě úžasné rozptýlení od kanceláře a od počítače, a naplňuje mě  " chlapskou ješitností, že nebýt mě, nemá rodina doma teplo :-) "
 Tenhle týden jsme pořídili půlku prasete, takže byla domácí skorozabíjačka, dělal se prejt, zabíjačkový guláš, škvařilo se sádlo a škvarky se mlely se solí a česnekem. A mrazilo se maso. Dnes byla chuť a nálada, všude vonělo pořezané dřevo a tak jsme letos prvně venku grilovali. :-) I když máme ještě stále zamrzlý bazén :-) Kočky na něj rádi naskakují, to bude překvapení až se jednou rozeběhnou a skočí do vody :-)

A tady je základ budoucího zeleninového záhonu. Loni tady byly brambory a dýně, letos se navezl kompost a hlína z jiného místa zahrady, od rozestavěné pergoly. A přidalo se pár pražců. Ještě se musejí pořádně položit a celý záhonek se musí upravit aby i oku lahodil. Bude zvýšený a skloněný k jihu.
 Odpoledne jsem s našima holčinama vyrazil do nejbližšího marketu - do Lidlu, je od nás asi 8 nebo 9 km. Dobrý cíl pro projížďku na kole, mají tam přeci nejlevnější popcorn, tři sáčky stojí necelých 20 Kč :-) Na fotce je silnice do našeho městečka a nová paseka v lese. Díky ní jsme měli nedávno černou hodinku, když jeden strom padl kam neměl a přetrhl jediné vedení. Nádherný večer bez techniky, bez televize, u jednoho stolu celá rodina, povídali jsme, četli jsme si....

Cestou domů už začínalo mrholit, a pak se rozpršelo, vypadalo to jako v listopadu. Doma nás čekal voňavý chleba, domácí. Pečeme ho v automatu, a zkoušíme různé kombinace a chutě podle rad různě z netu. O tom zase příště.

Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Chtěla jsem dnes také fotit moje bledule na zahradě, ale při tomto počasí toho asi nechám. Mám z nich velkou radost. U nás doma, v Čechách, to pak bylo úlně býlé, když kvetly.
    Pozdrav Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak k nám se už taky vrátila zima. Do pondělí nás vítá teplota na nule a déšť se sněhem...

      Vymazat
  3. Dobrý den, s těmi pražci u zeleniny raději opatrně. Jsou to takové ty z kolejí? Jestli ano, tak ty jsou napuštěné jedovatými látkami, aby dlouho vydržely. Látky by se Vám uvolňovaly do zeleniny a byla by asi toxická.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky