Svatý Martin
letos to máme rozložené - dnes první víno a Martinské rohlíčky - mamka má osvědčený recept, léty prověřený, a zítra slavnostní nedělní oběd s kačenou :-) sice to není husa, ale je z malochovu, běhala po dvoře a nekrmila se granulemi, ta ji víc než nahradí.
užijte Martinský čas,
Pavel
Vy už se máte dnes super - tak si užívejte i neděli ! dobou chuť přeji :-)) Iva
OdpovědětVymazatto víš, na zítřejší oběd se hodně těšíme :)
VymazatP.
Pavle, prosím, napiš léty prověřený recept na rohlíčky , moc děkuji a přeji hezký víkend.
OdpovědětVymazatJ.
Martinské rohlíčky
VymazatMák si připravte podle vlastních zvyklostí.
Těsto : 160 hladké mouky, 70 g hrubé mouky, 30 g cukru, 120 g tuku (máslo je máslo, ale je to na Vás), 1 žloutek, sůl, 10 g droždí, 3 lžíce mléka (na kvásek), hladká mouka na vál, žloutek na potření, pečící papír.
Recept je z knihy paní Hany Doležalové Nápady pro maminky na mateřské dovolené (str. 144) a svátek sv. Martina si bez těchto rohlíčků já ani Pavel neumíme představit už dvě desetiletí.
Dobrou chuť !!!!
Milada
Děkuji .
VymazatAhoj Pavle, ty rohlíčky vypadají opravdu lákavě. Určitě je vyzkouším. Nás skolila o víkendu viróza, takže budeme mít taky Svatomartinskou kachnu až tuto neděli. Víno je na skladě, husí játra taky, takže si to určitě hezky užijeme. Přeji hezké podzimní dny. Pa Stáňa
OdpovědětVymazatI Tobě krásný prodloužený víkend, užijte si to!
OdpovědětVymazatPavel
Krásně jsi to nafotil, jen ta kačenka tam chybí. :-) Také jsme ji měli místo martinské husy, teď mne čeká operace žlučníku a po ní dieta. A díky za recept na rohlíčky, určitě někdy vyzkouším, mák mám moc ráda. Hodně pohody.
OdpovědětVymazat