Objektiv Tamron - recenze

Fotky na tomto blogu jsou buď z mobilu - mám 4 roky starý fotoSamsung S4 ZOOM, s objektivem 4,3 až 43 mm, světelnost 1:3,1-6,3, to když fotím takzvaně neplánovaně, během dne, nebo když tuším že se bude dát něco vyfotit, tak je to zrcadlovka Nikon D5200 se standartním Nikon objektivem 18-105, světelnost 1:3,5-5,6. Nebudu zastírat, že mě láká pořízení objektivu s trošku jinou ohniskovou vzdáleností. Dnes jsem měl možnost vyfotit několik obrázků s půjčenou Sony zrcadlovkou s objektivem Tamron 18-270, světelnost 1:3,5-6,3. Trošku jsem se bál nižší ceny Tamron objektivů, tak jsem možnost si objektiv vyzkoušet velmi ocenil. Za mě dobrý :-)!
tyhle stráně Orlických hor jsou asi 30 km daleko
Výsledek?  Za mně naprostá spokojenost. Poměr cena-výkon myslím jedinečná. Nejsem profík, fotím pro radost a podobný objektiv pro Nikon se zdá být jasnou volbou :-)
Pavel

Komentáře

  1. Pavle,
    super článek a super fotky.
    Mně profi fotograf doporučil koupit sklo pevné, tak můžu doporučit 50mm (v dx formátu přepočteno na 75mm) a 35mm (přepočteno na 50mm). Té světelnosti se fakt nic nevyrovná, jen ten prostor je omezený :)
    To jsou hračky, viď.

    OdpovědětVymazat
  2. Pavle,
    já nemám ty správné fotografické znalosti, fotím také převážně s mobilem ;-)
    U nás tyhle znalosti a koníček má muž :-)
    Mě se buď fotka líbí nebo nelíbí!
    Ale prý se fotografové dělí na nikoňáci a canoňáci ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pavle,u vás je tak krásně.A za mě,ten obraz je dobrý,když máš schopnost jej zachytit,nebo není,protože ho ani nevidíš.Samozřejmě vy jste ten první případ.Nikon je fajn,velký objektiv je přidaná hodnota,sním o něm ;-) .Tak dobré světlo!.H.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky