Podzimní dlouhé večery začínají

Vzhledem k mojím dlouhým směnám jezdím do práce skoro za tmy a vracím se skoro za úplné tmy. A bude to tak půl roku a bude jen hůř. Bydlíme v zemi zaalpské 🙂. Ale umím s tímto žít, umíme si udělat doma hezky. Neměnil bych za kraj bez střídání ročních dob. Bylo by to fádní. Doma se už zase topí a na stole svítí svíčka. Krb není tak načončaný jako na vašich fotkách 😉, už zase se v něm denně topí a podle toho vypadá 🙂. 
V Častolovicich na "Zahradě východních Čech" jsme si dnes koupili tuhle knížku, máme doma předchozí tři díly, i s podpisem autorky, četli jsme je kdysi dětem před spaním. Naše skoro plnoletá nejmladší dcera dnes prohlásila že tuhle knížku chce slyšet celou po večerech u krbu. Tak jsme dnes začali. Udělalo mi to radost, asi foukal vítr od hor, když se v porodnici pod horami narodila 😉.
Tatínek zase vytáhnul svoji podzimní zálibu. Tentokrát je to přetisk Betlému z první československé republiky. Vyšel v loňském předvánočním čísle časopisu Živá historie. 

Kopr po sestřihání krásně obrazil. Asi tím žížalým čajem. 😉
A na stěně diody pro atmosféru 🙂. Takhle nějak to u nás teď je. 
Pěkný víkend. Pavel 


Komentáře

  1. Ahoj Pavle, tuhle knížku znám, ale jen jednu. Věřím, že je při ní krásně. A Betlém? No samozřejmě, každý rok se těším na Tvoje úlovky z tohoto tématu. Budeš zase dělat výstavu Betlémů? Přeju krásné podzimní dny. iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, letos to vypadá, že přibude jen jeden, tenhle, ale výstava bude, to joo 😉

      Vymazat
  2. Na tvé betlémy se, Pavle, moc těším. Přiznám se, že podzim a zimu přežívám velmi těžko. Škoda, že nemáme takový příjemný krb, to by bylo i tohle období snesitelnější.
    Krásný podzim, Pavle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, dej si na stůl svíčku, pověs si někam řetěz z LED světýlek. 😉 Doporučuji knížku "HYgge-prostě šťastný způsob ŽIVOTA", mohu ti ji poslat v elektronické verzi, je to super návod jak přežít měsíce tmy. V příštím příspěvku se tomu i trošku budu věnovat na blogu, co všechno doma letos zkoušíme. Pěkný víkend. Pavel

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky