když poprvé ráno škrábeš auto :-)

Na začátku září to vypadalo, že podzim přijde brzy a listí opadá suché do konce měsíce. Pak přijdou dlouhé deště a všechno je jinak. Příroda se vzpamatovala, jako by dostala druhy dech. Barvy podzimu až teď pomalu vystrkují růžky, úžasný karneval barev u nás teprve čeká.

Houbové žně- začali asi 10 dní po velkých deštích. Skoro to vypadalo, že voda přišla pozdě a že houby letos nebudou. Ale jo. Nejdřív klouzci, nástup ve velkém, 15 minut v lese a hned byla zábava na večer se zpracováním :-). Letní houby na konci září. Jo a s klouzky nastoupily i bedly. V létě se sousedi ptali nechceš cuketu? Teď to je nechceš bedly?  :-) 
Tenhle víkend už byl i u nás ve znamení hříbků.  Málokdy děláme k nedělnímu obědu kyselo aby tatínek stihnul za 30 minut mezi Toulavou kamerou a F. L. Věkem přinést košík hub. Byly nejen do polévky ale i do 6 pater v sušičce.

Flora Olomouc, už od jara termín v rodinném google kalendáři. Výlet na který se těší i naše dospělé "děti". Ani nevadilo, že letos co chvíli pršelo. Vlastně to byla výhoda, nebylo v expozicích tak narváno :-) (pro pořadatele teda jako ne).


Z výstaviště jsme šli do města. Degustace vína a burčáků na Dolním náměstí a tradičně květinové podzimní vazby v některých kostelích.  Navštívili jsme ale jen jeden - kostel sv. Jana Sarkandera mezi Horním náměstím a katedrálou.





Jo a burčák byl vynikající, jen se PETka musela cestou dom v autě několikrát povolovat. 

Dnes bylo krásné ráno. Před východem slunce jsem byl ve "východní čtvrtce" vychutnat si atmosféru mrazivého rána. Večer se vyjasnilo a ranní teploty tomu odpovídaly. Zahrada byla kouzelná, pavučiny, mlhy nad loukami a hlavně nad údolím Orlice.. východním směrem.
Slunci se z peřinek červánků moc nechtělo.






V Lidlu mají od dneška dýně na dlabání.
Večer prvně svítíme.  Vlastně až do tří králů,  dýně v Listopadu v podstatě vystřídají  adventní svíčky. A jejda, oni už se tam někde "klubou" vánoce  : -) kdepak na ně je ještě času dost.



Mějte prima dni
Pavel


Komentáře

Oblíbené příspěvky