První narozeniny!
Dnes mi došlo, že jsme na Blogu už víc než rok, ani jsme to neslavili!
Tak jsme se vrhli do jara, že na počítač nebyl vůbec čas.Až dnes - trochu se nám ochladilo
po skoro letním čtvrtku, to jsme poprvé  vlezli do vody. Bazén, když konečně roztál, byl zelený jak rybníček brčálník. A taky se v něm usídlil veliký potápník. Podařilo se ho odlovit, říkáme mu Bilbo a je prvním obyvatelem našeho budovaného rybníčku. A dva litry sava a písková filtrace uvedly vodu do použitelného stavu, ani se nemusela kupovat drahá speciální chemie.
Dnes dopolko jsem s částí dětí jel do Litomyšle do zahradnictví pro nějaké vodní rostlinky, aby jezírko postupně začínalo žít. Jaro je vidět všude, zelená pole a louky, kvetoucí zlaté deště po vesnických zahrádkách, narcisy, první tulipány. 
V zahradnictví bylo narváno, všude spousty zahrádkomilovných  lidí a my moc neuspěli. Vzali jsme jen jednu svídu, aby bylo na proutky na pomlázku a z vodních jen pryskyřník, výběr ještě nebyl nijak závratný.
Cestou domů jsme ale u silnice, jak říkáme u "pětatřicítky", na Hartech objevili jezírkové a zahradní centrum s malým mini ZOO. Úžasné místo, jeli jsme kolem snad 1000 krát a nikdy nás nenapadlo zastavit - až dnes.  Máme vodní kosatec, nějaké doutníky a ještě další rostliny u kterých neznám ani název. 
 skalka u zahradního centra
 mini ZOO
krmení - jak řekly naše holky - " Krysáci " - podle oblíbeného večerníčku
 několik pozdravů z naší zahrady
rozkvétají i modřence


Komentáře

  1. Také se cestou kochám přírodou. Ta krásná zelená a rozkvetlé kytky mi dělají moc dobře na duši.

    OdpovědětVymazat
  2. u rodičů na zahradě už rozkvetly magnolie, nádhera

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky