Přes tři hrady :)

V pátek večer jsme s kamarády sledovali pod pergolou hokej s Ruskem, nemohlo chybět pivo, a pochutiny co určitě nepatří mezi zdravé, ale o to vic chutnají :)
Piva bylo hodně - jak je známo,  po pivu přicházejí ty nejlepší nápady, a tak mě napadlo, že bych mohl hned po ránu vyrazit na 100 km okruh Přes tři hrady - to je vyhlášená turistická akce, spousta pěších okruhů, cyklookruhů a letos i trasa pro koloběžky.
Ráno v sedm bylo sotva sedm stupňů a mě se nikam nechtělo.  Jako že  vůbec. Začal  jsem si zdůvodňovat, proč nepojedu, hledal jsem kde mě bolí a nebo píchá, ale žádná výmluva neobstála, tak jsem se přemluvil a vyrazil. Velká část cesty vedla cyklo a inline královstvím, po asfaltových cyklostezkách.
hrad Lanšperk, mezi Ústím nad Orlicí a Letohtadem. Poslední z Betlémů, co jsem tady ukazoval,  je situován k této zřícenině
před námi je hrad Žampach. 
třetím hradem je Podštejn, kdysi ho oblehalo i vojsko Karla IV.


Velešov, stál krátce, na protější stráni.  prý si ho postavil Mikuláši z Potštejna po té, když musel opustit Potštejn.

Po příjezdu dom hurá do ledového bazénu. Holky přišli s tím, že v Lidlu mají prima tašku na řídítka kola, a jestli bych s nima pro ni nezajel. Do Chocně to máme 15 km, tak proč ne. Kupodivu jsem měl stále chuť sednout na kolo. No jo, ale v Chocni jsme neuspěli, košík na řídítka je vyprodán. Směr Vysoké Mýto, další LIDL, další šance. Na náměstí nás překvapí výstava - setkání majitelů stabilních motorů - vzpomínáte na "Na samotě u lesa" ? Když jsme dojeli, probíhalo předvedení strojů, většina jich byla nahozených :). Krásné bublání. :)

Jo, v LIDLu jsme uspěli. A můj dnešní účet? Něco mezi 140 - 150 km. :-) Krajinou kolem obou Orlic :)

Komentáře

  1. Ty jsi teda sportsman! A příroda mezi hrady nádherná!
    Dnes bude, hádám, odpočinek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, dnes bude klidovější režim, na zahrádce bují plevel :-)

      Vymazat
  2. Tak to je teda výkon, tleskám, hlavně po tom pátečním fandění :-) a pěkná vyjížďka po pěkných místech...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na kole to nemělo chybu, některé pěší trasy byly až přeplněné turisty, v tomhle má kolo výhodu.

      Vymazat
  3. ,,Cez tri dni,, :-), čo sme dreli v našej komore-spálni, som sa unavila a už musím dnes vybehnúť so psom do lesa, muž pôjde pre Mila do Drahuškova, pri ňom by sme nemohli robiť, pripravovať aj jeho izbu.... moje voľno ,,padlo,, na prerábku....tak mi ten les chýba!
    Užívaj si Pavel, aj s tvojími:-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zase je za tebou vidět kus záslužné práce, to se hodně počítá. Měj se, Pavel

      Vymazat
  4. Tak kolo mi moc chybí, miluju výlety na kole. Bohužel v současné době jsou jiné starosti. Ovšem výlet mezi hrady musel být úžasný ... i když na mě příliš mnoho kilometrů...Pavle tak hodně šťastných km a pěkné jaro ! Jarka

    OdpovědětVymazat
  5. Pavliku, taky jsem dneska "makala" :-), i když jen na zahradě. Ušla jsem 13 km - to mi ukázala aplikace "pedimeter" na mobilu, kterej jsem nosila při sobě. Takže taky dobrý, né! Měj se Margo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se nezdá, že, kolik toho člověk jen tak ve dne nachodí. Takže zahradu máš teď v perfektním stavu, radost pohledět?
      P.

      Vymazat
  6. A já jsem si říkala, cože dne svidím na autech vlaječky :-))) Krásný výlet!K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to víš, každoroční čas hokejové mánie :)
      a letos to těm našim nečekaně pálí :)

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky