Pozvěte jaro do zahrady!

Jednoduchý trik, jak si udělat za málo peněz kvetoucí jarní zahradu.

Ve dvou krocích
krok první:
Začít musíte na podzim - když jsou v marketech docela levné cibulky krokusů - máme je před domem za poslední tři roky, co jsem se zbláznil do zahrady :-) - skoro všude. Zkoušeli jsme i tulipány a narcisy, ale nejlépe vychází krokusy, tulipány u nás moc nejdou a narcisy vydrží rok, maximálně dva. Krokusy jsou téměř nesmrtelné. Nesmrtelné jsou i modřence, ty se i poměrně rychle množí, jen vykvetou později. 
a druhý krok - jarní:
v marketech se dají sehnat multiplata s maceškami, violkami. 10 kusů za necelých 80 Kč. Drobné kvítky vydrží i ranní mrazíky. U nás si nehrajeme na anglický trávník, zahradu chceme mít takovou, aby byla jakoby součástí okolní krajiny. Máme rádi kvetoucí louky, a pomáháme si zjara tím, že jednotlivé violky vsadíme do trávníku. Udělají hodně radosti a po odkvětu je není problém posekat, přirozenému trávníku to neuškodí. 
A jak se probouzejí Vaše zahrady?
pěknou neděli, Pavel

Komentáře

  1. Krásně rozkvetlou zahradu máte! Z.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Dnes jsme byli kousek od nás v Ústí nad Orlicí v bazénu, na kopcích nad městem jsou ještě sněhové plotny, jaro přichází pomalu

      Vymazat
  3. Pavle, moc krásné to máte :) Já mám celou zimu macešky v truhlíku na balkoně v práci (3.patro). Vydržely i ty velké mrazy, napadaný sníh... a kvetou stále. Jsou to vděčné kytičky.... něžné,milé.
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Díky moc, snažíme se, aby v ní pokud to jde něco kvetlo ...

    OdpovědětVymazat
  5. Máte krásně jarní zahradu. Musím jít kouknout po okolí, jak to vypadá u nás.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky