Indiánské léto mezi lesy

Je to už skoro měsíc, co jsem napsal poslední povídání. Dlouhá pauza 🙂. Co jsme dělali? Užívali si léto a většina rodiny i prázdniny. Jezdili jsme na filmy pod hvězdami, okolo bylo několik letních kin. Na zakončení prázdnin jsme si s kamarády už tradičně udělali i svoje promítání.
Na zahradě nám vykvetli druhé slunečnice, dával jsem je do země až v červnu.
Oko do polí - přes kmen staré hrušky, stále plodí.
Všudypřítomní pavouci dávají tušit, že léto přechází v podzim, někdy je po ránu i mlha, ale ne tak často jako jiné roky, málo prší.

Švestek a jablek je letos hodně málo, stromy odpočívají po loňském rekordním roce, ale špendlíky plodí i lotos. Tatínek poprvé zkouší špendlíkové víno, a dnešní první košt dopadl nad očekávání 😉.
Divočina vzadu v zahradě, letničková směs a živý plot že zdivočelých divokých rajčat 🙂.
Dýně a rajčata jsou velké dary končícího léta. 
Poslední dní nějak víc vnímám, jak se ráno i večer dní krátí. Ráno vstávám skoro za tmy a večer v osm je už taky tma... Podzim přichází 😉. 
Užijte si víkend
Pavel 

Komentáře

  1. Pavle, snad teprve letos si těch změn všímám daleko víc. Na zimu se těšíme, ale s létem se taky úplně loučit nechci. Rajčata divoká jsou opravdu nezkrotitelná, bez jakékoliv péče jich máme každý rok plnou zahradu. Krásné dny!
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Divoká rajčata mě překvapila hodně, hlavně tím, že se na jaře objeví na stejném místě jako loni že semínek, že se sami přesévají

      Vymazat
  2. I k nám už pomalu přichází podzim, začínají nakvétat astry a těm to nejvíc sluší v teplém podzimním slunci... na zahradě se nám letos neurodily ani ty špendlíky, ale ještě chci rychle natrhat alespoň bezinky na likér a trochu džemu do palačinek...

    OdpovědětVymazat
  3. Vidíš, bezinky zas nemáme u nás na zahradě. Bez loni trpěl suchem, letos málo kvetl a květy jsme otrhali na sušení a na bezovou limonádu. A taky na kocmatice

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké rozloučení s létem, i když mě se tedy ještě loučit nechce...
    Přeji hezkou neděli. Helena

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky