Rostou, konečně!

Konečně zapršelo tak, že i v našich suchých lesích na písku začaly růst houby. A to tak, že hodně. Nechodíme do lesa houby hledat, ale sbírat. A doma pak děláme smaženici, sušička hučí celý večer, a nejmenší hříbky už se koupou v nálevu na zimu 😉. 
Podzim se hlásí nejen houbami v lese, ráno se nad loukami válely mlhy a citelně se ochladilo. 


Musel jsem jít přímo ke kolu a nedivat se pod nohy, stejně už nebylo kam houby dávat 😉
Užívejte podzim 
Pavel

Komentáře

  1. Pavle,to je od Vás z Jeleního?:-0To se tam asi budu muset také podívat,pokud jsi tam ještě nějaké hnědé hlavičky nechal? 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to z Jelení, tak 1 km od kraje lesa, ale prý rostou všude, i na kraji říkali chlapi v hospodě. Neboj, určitě jsem jich přehlídnul hodně. Měj se. Pavel

      Vymazat
  2. Tak přesně tohle jsem prožívala letos na Šumavě, kde jsme byli na dovolené. A byla to muka, protože batohy nestačily a dlouhá štreka před náma... Zdravím do sousedství a ranním mlhám zdar! Ty ve mně vyvolávají podobnou euforii jako houby :)
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem jel brzo po rozednění autobusem do Chocně, a jak jsem nemusel řídit, tak jsem si mlhy nad loukami vysloveně užíval 😉

      Vymazat
  3. Taky to u nás vypadalo, že houby díky suchu nebudou, ale opak je pravdou. Manžel nosí košíky hub z lesa a abych pravdu řekla, tak už se ani z nich neraduji. Zásoby mám dostatečné. :-)
    Dnes ráno jsou u nás střechy bílé - pravý podzim je prostě tady!
    Měj se hezky!
    Hanka (bavi-mne-to.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem dnes prvně škrabal sklo na autě 😉 a včera jsme prvně zatopili v krbu, ale tak nějak mi to neva, patří to ke kouzlu podzimu.
      Užívejme ho 🌞
      Pavel

      Vymazat
  4. To je taková nádhera! Nebyla jsem na houbách už hodně let musím říct, že mi to chybí. Najít takovou krásu - to je radost!

    OdpovědětVymazat
  5. Teď rostou všude, někam vyjeďte 😉. Užij si neděli. Pavel

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi za každý Váš komentář

Oblíbené příspěvky